Veggen

No recent Facebook posts to show

Å snakke om kunst! Hvordan gjør vi egentlig det?
06.12.2014

Hvor Astrup Fearnley Museet

Tid 13.00- ca. 15.00

Koster Gratis men maks 20 påmeldte: send mail til plotoslo@gmail.com for å reservere plass!

Velkommen på formidlingskurs for unge på Astrup Fearnley Museet!

Hva er egentlig kunstformidling? Kan en samtale om kunst påvirke hvordan man tenker om kunst?Er det en teknikk bak en omvisning, eller finner guiden på ting underveis?

Ida fra Astrup Fearnley Museet har jobbet med formidling av kunst i 9 år, og har mange erfaringer om hvordan man kan samtale om kunst til ulike målgrupper. Det er faktisk mange knep dere kan lærer for å bli gode formidlere selv!

Samtidskunst kan noen ganger være litt vanskelig å forstå, og kunstformidlerens rolle er viktig for å åpne opp et kunstverk for publikum. Kunst har ikke et fasitsvar, og den personlige erfaringen er vel så viktig som hva kunstneren har tenkt. Det er kunstformidlerens oppgave å finne balansen mellom kunsthistorie, teori, kunstnerens ideer, egne assosiasjoner og publikums opplevelse. Det er faktisk litt vanskeligere enn det først kan høres ut som!

Lørdag den 6. desember er det også flere formidlingsopplegg på gang i museet som barnekunstklubben Rasmus og offentlige omvisninger. Vi tester også museets digitale formidling som lydfiler på QR-koder og appen Kunstporten. Vi er fluer på veggen og ser på hvordan formidlingen av kunst kan gjøres på mange forskjellige måter.

Som avslutning kan flere prøve seg på å formidle et verk, enten alene eller sammen med noen. Her finner man et verk i samlingen og tester ut hvordan det er å formidler selv til en spesifikk målgruppe.

Åpent for alle med fri entre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook