Veggen

No recent Facebook posts to show

Before Tomorrow – Astrup Fearnley Museet 30 år: kunstnersamtale med Mikael Lo Presti
11.10 2023

Hvor Astrup Fearnley Museet

Tid 17:00-18:30

Koster Gratis

Velkommen til kunstnersamtale med Mikael Lo Presti onsdag 11. oktober. Bli med på en uformell samtale rundt Presti sitt arbeid og hans verk i utstillingen Before TomorrowAstrup Fearnley Museet 30 år.

Om Mikael Lo Presti:

Mikael Lo Presti (født 1989 i Södra Sandby, Sverige) er halvt svensk og halvt italiensk, og har gjennom hele sin kunstneriske praksis reflektert over den doble tilhørigheten til to land. Hans malerier kan frembringe en følelse av brobygging, ikke bare av flere identiteter, men også av flere distinktive visuelle språk. Ofte fanger han et øyeblikk, et gatebilde eller et stilleben, der elementer fra postkort,reklamer og turisteffekter som viser til hans røtter i Sicilia, kombineres med referanser til kunsthistorien. Lo Presti sin praksis kan gi assosiasjoner til den amerikanske maleren Philip Guston, som også ubesværet blandet populærkultur og en unik form for gestisk maleri. Scenene som skildres kan ved første øyekast se ut som hverdagslige scener, men er ofte tillagt uventede og nærmest surrealistiske detaljer.

Om utstillingen:

I 2023 fyller Astrup Fearnley Museet 30 år. Dette feirer museet med en omfattende jubileumsutstilling med kjente ikoniske verk, skjulte skatter og nye innkjøp til Astrup Fearnley-samlingen. Utstillingen fyller begge museumsbyggene og rommer mer enn 100 verk fra en av Europas mest omfattende samlinger med internasjonal samtidskunst. Noen verk har vært særlig avgjørende for den offentlige oppfattelsen av samlingen, og utstillingen inviterer til nye lesninger av disse verkene ved å sette dem i dialog med nyervervelser, mindre kjente verk og store installasjoner som er gjenskapt fra tidligere utstillinger. 

Les mer om utstillingen her: Before Tomorrow – Astrup Fearnley Museet 30 år – Astrup Fearnley Museet (afmuseet.no)

Dato: onsdag 11.oktober

Tidspunkt: 17:00-18:30

Oppmøte: resepsjonen på Astrup Fearnley Museet

Meld deg på her: Plot/Oslo-arrangement (afmuseet.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook