Veggen

No recent Facebook posts to show

Kunstnermøte: Ane Lan – Hva er et portrett?
22.10.2015

Hvor Museet for samtidskunst

Tid 17.00

Koster Gratis, oppmøte ved inngangen i første etasje

Plot/Oslo inviterer alle mellom 15-25 til møte med kunstneren bak kunstneraliaset Ane Lan, som vil snakke om hva et portrett egentlig er. Deretter får vi omvisning i utstillingen med Fiona Tan, eksklusivt for Plot/Oslo.

Plot/Oslo arrangementer er gratis og åpent for alle mellom 15 og 25 år – møt opp og bli medlem!

Eivind Reierstad (f.1972) presenterer sitt kunstneralias Ane Lan og foteller bla. om verkene «My baby» og «Birth» som sist ble vist under årets Høstutstilling.
Reierstad tar utgangspunkt i performance og teater, og problematiserer kjønn og identitet igjennom iscenesettelsen.
Hva er iscenesatt, hvorfor og hvordan?

Fiona Tan (f.1966) arbeider innenfor det omstridte territoriet rundt representasjon: hvordan representerer vi oss selv, og hvilke mekanismer bestemmer hvordan vi tolker representasjonen av andre? Gjennom vakre video- eller foto-installasjoner, ofte med utgangspunkt i dokumentariske hendelser, utforsker Tan temaer som historie, tid, minne og identitet.

For både Ane Lan og Fiona Tan er det opplagt at man ikke kan snakke om objektivt dokumentarmateriale. Alt er iscenesatt. Når det gjelder portrettet er heller ikke dette en objektiv representasjon av individet. De som er avbildet er klar over situasjonen de er i, og agerer derfor i forhold til den.

Vel møtt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook