Veggen

No recent Facebook posts to show

Koreografi-workshop på Astrup Fearnley Museet
9.2 2023

Hvor Astrup Fearnley Museet

Tid 17:30-20:00

Koster https://forms.office.com/e/0WJVvsipQV

Velkommen til koreografi-workshop i Astrup Fearnley-samlingen, med danser og kunstformidler Benjamin Åteigen!

I denne workshopen undersøker vi koreografi og hvordan bevegelse kan stå i relasjon til visuell kunst – mer spesifikt gjennom verk som vises i den aktuelle utstillingen av Astrup Fearnley-samlingen. 

Vi gjennomfører koreografiske metoder og øvelser som stammer fra kompaniet «Frantic Assamblys». Øvelsene er basert på improvisasjon og deltagernes egne impulser og kroppslige potensiale. Etterhvert kommer vi til å undersøke andre fysiske virkemidler som blikk, tempo, nærhet/avstand, nivå osv. Deltagerne viser koreografien for hverandre – foran, ved siden av eller bak et verk i Astrup Fearnley-samlingen.  

 Kanskje får verket en ny betydning når det står i relasjon til koreografi? Eller blir koreografien påvirket av verket? Alt dette skal vi utforske sammen. 

Deltagerne trenger ikke å ha noen forkunnskap eller erfaring i dans eller koreografi, men må være åpne til å utforske og by på seg selv. Disse øvelsene kan alle gjøre, og målet er først og fremst å ha det gøy!  

 Workshopen er åpen og gratis for alle mellom 18 og 25 år, men krever påmelding.  

Om Benjamin Åteigen

Benjamin Åteigen er utdannet samtidsdanser og faglærer i teater ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance og Universitetet i Agder. I tillegg til egen kunstnerisk praksis har han bred erfaring fra tverrfaglig kunstformidling. Åteigen jobber som formidler ved Astrup Fearnley Museet og Ekebergparken, og har tidligere arbeidet ved blant annet Sørlandets Kunstmuseum og Kilden teater- og konserthus.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook