Veggen

No recent Facebook posts to show

Kunstnermøte: Krigens skygge. Politisk kunst i Norge 1914-2014
12.02.2015

Hvor Kunstnernes Hus

Tid 18.00

Koster Åpent og gratis

Torsdag 12. februar får Plot/Oslo en introduksjon til utstillingen «Krigens skygge. Politisk kunst i Norge 1914-2014», og får møte to av kunstnerne som er med på utstillingen. Sammen med kunstnerne, som er fra hver sin generasjon, en fra 1970-tallet og en fra i dag, sammenligner vi det å lage politisk kunst før og nå.

Vi møtes i resepsjonen på Kunstnernes Hus kl 18.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle mellom 15 og 25 år. Ved oppmøte får du medlemskort til Plot/Oslo!
_

Utstillingen fokuserer på kunstens relasjon til krig og samfunn, en tematikk som er mer aktuell enn noen gang. Hvordan skal vi forholde oss til vår tids kriger og lidelse? Kunstverkene i utstillingen viser hvordan norske kunstnere til ulike tider har gjort opprør mot etablerte normer, skildret omveltninger i samfunnet og skapt utopier om en bedre verden.

Utstillingen konsentrerer seg om tre perioder; mellomkrigstiden (1920–40) med markante sosiale forandringer, nedgangstider og arbeiderbevegelse, etterkrigstiden (1960–70) med Vietnam-krigen, ungdomsopprør, og USA-kritikk, til vår egen tid (2000–2014) preget av et økonomisk usikkert Europa, terrorisme og høyreradikale strømninger.

Blant de 150 verkene finnes arbeider av sentrale norske kunstnere som Reidar Aulie, Henrik Sørensen, Arne Ekeland, Per Kleiva, Victor Lind, Matias Faldbakken og Vanessa Baird.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook