Veggen

No recent Facebook posts to show

Kuratoromvisning: Det felles eide
10.3 2018

Hvor Kunstnernes Hus

Tid 15.00-16.00

Koster Oppmøte

28619208_1599560353473965_3257082519728015352_o

Hvorfor samler en kommune på kunst, og hva har de i samlingen sin?
Kom å bli med på omvisning i utstillingen «Det felles eide» på Kunstnernes hus Lørdag den 10.03 kl.1500!

Gratis og eksklusivt for Plot/Oslo, en kunstklubb for folk mellom
15-25 og et samarbeid mellom Kunstnernes Hus, Astrup Fearnley museet og Nasjonalmuseet avd. Samtidskunst. (Er du ikke allerede medlem er det bare å møte opp på arrangementet å få medlemskort 🙂

Utstillingen viser et konsentrert utvalg av Oslo kommunes kunstsamling, som totalt består av nærmere 20 000 verk. Arbeidene i utstillingen er utført i ulike teknikker og genre som fotografi, video, maleri, skulptur og installasjon, og er laget av billedkunstnere fra 1800-tallet frem til i dag. Tematisk belyser utvalget den urbane utviklingen av Oslo som storby, og reflekterer over samspillet mellom kunst, arkitektur, byrom og innbyggerne der.

Utstillingen er et samarbeid mellom Oslo kommunes kunstsamling og Kunstnernes Hus, og er kuratert av sjefkurator Ingebjørg Ydstie og kurator Erik Nilsen ved Oslo kommune i samarbeid med kurator Ida Kierulf på Kunstnernes Hus.
Ingebjørg og eventuelt Erik vil holde en dialogbasert kuratoromvisning for Plot sine medlemmer lørdagen den 10. mars klokken 15.00. Med på turen blir også kunstneren Victoria Phil Lind, som mange kjenner fra tidligere Plot-arrangement på Kunstnernes Hus.

Et sporadisk utvalg av spennende kunstnerskap som dere kan studere nærmere i denne utstillingen er Berit Soot Kløvig, Jon Benjamin Tallerås(illustrert), Ahmed Umar, Sidsel Palmstrøm, Susanne Roti, Candida Höfer, Finn Serck Hanssen, Gunnar S. Gundersen, Hilmar Fredriksen, Per Kleiva, Marie Buskov, May von Krogh, Christian Krogh og mange flere. Det har også blitt gjort noen designmessige grep med salene som setter kunsten inn i en urban sammenheng på en ny måte.

Utstillingen er en sjelden mulighet at på et og samme sted kunne få smaksprøver fra norsk kunsthistorie de siste 200 årene. Samtidig gir det rike utvalget av samtidskunst innsikt i hvordan mange kunstnere forholder seg til byen og menneskene som lever der i dag på interessante og tankevekkende måter.

Kom å bli med oss for et dypdykk i Oslo kommunes kunstsamling!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook