Veggen

No recent Facebook posts to show

Lydinstallasjon: Sleep Locks the Bones av Maritea Dæhlin
21.3 2024

Hvor Kunstnernes Hus

Tid 16:45-19:15

Koster Gratis

Plot/Oslo inviterer til lydinstallasjonen Sleep Locks the Bones av Maritea Dæhlin torsdag 21. mars. Sleep Locks the Bones av Maritea Dæhlin er en lydinstallasjon hvor tekst og stemme står sentralt i en kollektiv opplevelse rundt temaet søvn.  En liten gruppe publikummere av gangen vil bli invitert inn til å finne en komfortabel posisjon, slappe av, for så å lytte til en stemme som ikke klarer nettopp dette: å slappe av. I lydverket blandes språk, rytmer, historier og drømmer sammen i et scenisk-auditivt landskap.

Selve installasjonen varer en time, men etter installasjonen server vi pizza for videre refleksjon over hva man har opplevd.

Arrangementet er gratis for alle mellom 18 og 25 år, men krever at du er påmeldt. Det er kun 10 plasser på dette arrangementet, så her gjelder førstemann til mølla-prinsippet.

Hvor: Kunstnernes Hus

Dato: 21. mars

Tid: 16:45-19:15

Meld deg på her

Om verket

«Søvn» er tematikken som binder hele lydverket sammen. Søvn som en metafor for stedet hvor vi er så trygge at vi kan gi helt slipp, hvor vi gir plass til underbevisstheten og drømmene våre. Samtidig er søvn en tematikk som rommer motsatsen: å være våken, så våken at man kontinuerlig leser seg selv og verdenen man er en del av eller er omringet av.

Vi er mange som strever med søvnen, som våkner om natten med tanker som ikke gir slipp og som veier så mye mer enn om dagen, både på grunn av å til tider (for å ikke si hele tiden) være høye på livet og arbeidet, høye på adrenalin, men kanskje også av mørkere årsaker, tidligere hendelser og opplevelser som kan gjøre det vanskeligere å gi seg hen til søvnen.

Går det an å tillate seg selv å bare være, uten å være så våken at man kontinuerlig leser omgivelsene? I så fall, er dette noe alle har muligheten til? Det er bestandig noen av oss som er våkne, særlig ute blant mennesker, på et teater, på en flyplass, på en fest eller på en stille vei om natten – men også blant dem av oss som er alene og prøver å sove.

Om kunstneren

Maritea Dæhlin er en kunstner som jobber og bor i Norge og Mexico. Hun er spesielt interessert i atferdsmønstre, emosjoner, ritualer og møter. Arbeidet hennes spenner fra teater, video, performance, lyd og scenetekst. Kunstnerskapet hennes er preget av det lekne, ikke-lineære og til tider absurde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook