Veggen

No recent Facebook posts to show

Omvisning i Cauleen Smiths The Deep West Assembly og faneworkshop på Astrup Fearnley Museet
15.6 2024

Hvor Astrup Fearnley Museet

Tid 13:00-15:00

Koster Gratis

15.juni inviterer vi i Plot til omvisning og workshop i forbindelse med den nye utstillingen The Deep West Assembly av Cauleen Smith på Astrup Fearnley Museet.

Når: lørdag 15. juni

Tidspunkt: 13:00-15:00

Hvor: Astrup Fearnley Museet

Språk: norsk

Meld deg på her!

Arrangementet er gratis for alle mellom 18 og 25 år, men krever at du er påmeldt.

Om utstillingen:

Astrup Fearnley Museet presenterer en separatutstilling med verk av kunstneren og filmskaperen Cauleen Smith (f. 1967). Smith er internasjonalt kjent for sine visjonære verk med utgangspunkt i eksperimentell film fra 1960- og 70-tallet, science fiction-sjangeren i film og litteratur, samt den afrikanske diasporaens erfaringer og anskuelse. Utstillingen gir et omfattende innblikk i Smiths produktive kunstnerskap og inkluderer også premieren på hennes seneste film, The Deep West Assembly (2024), laget på oppdrag fra Astrup Fearnley Museet.

Cauleen Smith er treffende karakterisert av kunsthistorikeren Romi N. Crawford som en «builder of Black Cinema». Hun kombinerer film med musikk og poesi; uttrykksformer med lange tradisjoner i svart kultur. Musikk er et særlig fremtredende element gjennom hele kunstnerskapet, og fungerer som både et strukturelt og tematisk rammeverk. Hennes syn på improvisasjon som en kunnskapsbasert ferdighet er i tråd med en rekke kulturuttrykk fra Afrika og den afrikanske diasporaen. Smiths metoder bygger på eksperimenter utført i fellesskap med samarbeidspartnere,uten å peke på fastlåste oppskrifter på hvordan de undersøkte temaene løses eller adresseres – eksempelvis rasisme i en anti-svart verden.

Om workshopen:

På workshopen skal vi la oss inspirere av Cauleen Smiths bannere, som presenteres i utstillingen. Disse hånd- og maskinsydde fanene er laget med håndfarget tekstil, maling og applikasjonsteknikk. De intrikate arbeidene inkorporerer også materialer som paljetter og dusker for å fange lys og bevegelse selv i dempet belysning, og er laget som redskaper med en dobbeltfunksjon – både til parade og protest. De poetiske tekstene som er applikert på bannerne er skrevet i første- og andrepersonsperspektiver og snur slik opp-nedpå enhver opplevelse av at ordene kommer fra en enkeltperson, til fordel for et flerstemt kor av stemmer som har ordet samtidig. Under workshopen skal vi lage våre egne, små faner, med selvvalgt motiv og budskap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook