Veggen

No recent Facebook posts to show

Omvisning + workshop: Diptyk/Tom Sandberg
04.06.2015

Hvor

Tid 17.00

Koster Ja

Velkommen til omvisning i utstillingen Diptyk/Tom Sandberg og workshop ledet av Fotogalleriet der vi lager hullkameraer, camera obscura.

Det blir begrenset plasser til workshopen, med påmelding, men selve omvisningen er åpen for alle.

Du må melde deg på til workshop ved å sende mail til: plotoslo@gmail.com. Det hele er gratis! Førstemann til mølla.
Oppmøte i resepsjonen på Kunstnernes Hus.

————

TOM SANDBERG
Kunstnernes Hus presenterer en stor utstilling med den anerkjente fotografen Tom Sandberg (1953–2014). Sandberg er en markant skikkelse i norsk fotografihistorie. Hans sanselige og personlige billedspråk har i flere tiår hatt betydning både i et fotografisk fagmiljø og for et bredt kunstpublikum.

Diptyk/Tom Sandberg viser et omfattende utvalg svart-hvitt fotografier fra en fotografisk produksjon som spenner over tre tiår. Sandberg gikk bort i februar 2014, og utstillingen blir en av de største markeringene av hans unike livsverk.
Sandberg behersket som få andre å fremvise lysets stofflighet og tyngde, fra kullsort til røntgenhvitt. Gjennomgående rettet han kameralinsen mot verdens overflater; mot speilingene og strukturene i et vannspeil eller en skyformasjon; i asfalt, bølger eller et ansikt. I de seneste årene ble menneskefiguren et fremtredende motiv i Sandbergs bilder, fra klassiske kvinneakter til skikkelser fastfrosset i uforklarte positurer. Noen ganger fremtrer motivene skarpskårne og hyperdetaljerte, andre ganger er de grovkornete og utviskete til det nærmest ugjenkjennelige.

Utstillingens tittel, Diptyk, betegner et todelt bilde som henger sammen motivmessig, og utstillingen anvender de to overlyssalenes speilvendte arkitektur for å understreke dualiteten i Sandbergs kunstnerskap; spenningen mellom det henvendende og det bortvendte, mellom nærvær og fravær, lys og mørke.

Du kan lese mer om utstillingen her:
http://www.kunstnerneshus.no/kunst/diptyktom-sandberg-1953-2014/

HULLKAMERA
Hullkamera kalles også camera obscura og er selve essensen av fotografi: lys på fotopapir. I workshopen bygger vi våre egne hullkameraer, en eske med hull, belyser og fremkaller bilder. Workshopen er under kyndig ledelse av Fotogalleriet!

Du kan lese mer om Fotogalleriet her:
http://fotogalleriet.no/index.php?lang=no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook