Veggen

No recent Facebook posts to show

PLOT arrangerer Foto- og utkledningsworkshop – Cindy Sherman
1.2 2018

Hvor Astrup Fearnley Museet

Tid 17.00-18.00

Koster påmelding via mail: plotoslo@gmail.com

27021882_1560919014004766_4981776504400664261_o

I regi av Astrup Fearnleys samling inviterer Plot/ Oslo til en omvisning og et foto- og utkledningsworkshop inspirert av Cindy Sherman!

Cindy Sherman er en av vår tids fremste og mest innflytelsesrike kunstnere. Hun tilhører en generasjon som tok i bruk fotografiet og redefinerte det i en stadig mer visuelt orientert kultur. Med utgangspunkt i fotografiske fremstillinger av kvinneroller skaper hun bilder som reflekterer sin egen samtid.

Hun lot seg inspirere av hvordan kvinner var portrettert i populærkultur i blant annet filmer og reklamer, og tok selvportrett hvor hun iscenesatte seg i ulike stereotype kvinneroller. Vi kjenner igjen mennesketypene hun portretterer fra den skjønnhetsopererte Hollywoodfruen, ”the girl next door”, Renessanseprinsessen til fantasiskikkelser fra eventyr.

Før «selfien» ble et begrep var det vanlig at fotografen tok et bilde av en annen person eller et objekt. Her har hun vendt kameraet mot seg selv, og lager selvportrett hvor hun utforsker ulike roller og stereotyper. Shermans kunst fremhever hvordan både fotografiet og det individuelle er sosiale konstruksjoner da vi lar oss påvirke av samfunnet og bildene som omgir oss.

Workshop: Det teatralske er sentralt for Sherman, og dette er inspirasjonen til vårt iscenesatt fotoworkshop. Sherman overdriver ofte iscenesettelsen hvor sminken er ekstra tydelig, parykken litt skakk eller selvutløseren synlig og poengtert. Vi får tilgang til sminke, parykker, hatter, kostymer og rekvisitter for å iscenesette en mennesketype eller stereotyp. Vi benytter også bakgrunner med prosjektor og smartboard til å iscenesette ulike miljøer.

Dette kan du ikke gå glipp av, ta med vennene dine og bli med! 😀

Bilde: Cindy Sherman Untitled Film Still #10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook