Veggen

No recent Facebook posts to show

Vanessa Baird + Subjektiv
7.12 2017

Hvor Kunstnernes Hus

Tid 18.00

Koster

Utstillingen «You Are Something Else» med Vanessa Baird på Kunstnernes Hus har blitt kalt en av årtiets viktigste, så denne omvisningen bør du få med deg! Denne torsdagskvelden blir det omvisning kun for Plot/Oslo.

Vanessa Baird tegner det vi helst vil lukke øynene for. Hun har tegnet på store ark som dekker nesten alle vegger i den ene overlyssalen, og motivene er vakkert og sirlig utført. Det er fargestrålende og nydelige mønstre, men ganske iøynefallende er alt det i samfunnet vi helst ikke snakker så mye om, eller ser bilder av. Frastøtende og dypt fascinerende på samme tid.

Vi ser også den andre utstillingen på Kunstnernes Hus, Subjektiv. Dette er en internasjonal gruppeutstilling som ser på hvordan subjektiviteter defineres ved hjelp av fotografi, film og sosiale medier, og hvordan dette skaper politisk gjennomslagskraft.

—-

Vanessa Baird (f. 1963) har markert seg som en av norsk samtidskunsts sterkeste og mest kompromissløse stemmer. I 2013 ble hennes verk To everything there is a season, tiltenkt det terrorrammede regjeringskvartalet i Oslo, avvist av norske myndigheter på grunn av frykt for angst- og sorgreaksjoner hos de ansatte. Avgjørelsen skapte stor debatt i media om kunstens påvirkning i det offentlige rom. Baird driver sitt eget forlag, Brunt hull, med kollega Mette Hellenes som hun samarbeider med under navnet Kebbevennene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook