Veggen

No recent Facebook posts to show

Visning av filmen «Ellos eatnu – La elva leve» og slampoesi av Ida Helene Benonisen på Nasjonalmuseet
10.4 2024

Hvor Nasjonalmuseet

Tid 17:30-20:00

Koster Gratis

10. april inviterer Nasjonlmuseet til filmvisning av «Ellos eatnu – La elva leve» og slampoesi fremført av Ida Helene Benonisen, i forbindelse med utstillingen «Britta Marakatt-Labba. Sylkvasse sting».  Arrangementet er gratis for alle, men gjennom Plot/Oslo kan du reservere plasser til deg og en venn!

Sted: Nasjonalmuseet

Dato: 10. april

Tidspunkt: 17:30-20:00

Oppmøtested: Auditoriet

Frist for å reservere: 9. april

Reserver plasser her

Om filmen «Ellos eatnu – La elva leve»:

Filmen Ellos eatnu – La elva leve handler om samiske Ester (spilt av Ella Marie Hætta Isaksen) som flytter til Alta høsten 1979 og begynner i sin første jobb som lærervikar. Med mål om å passe inn, holder hun sin samiske bakgrunn skjult. Esters fetter, som er sameaktivist, deltar i demonstrasjonene mot det planlagte vannkraftverket i Altaelva. Etter at Ester blir med ham til protestleiren, finner hun vilje til kjempe for bevaring av elva og for retten til å være seg selv.

Om Ida Helene Benonisen:

Ida Helene Benonisen (hun/de) er en samisk-norsk slampoet og aktivist. Hun er opptatt av å bruke poesi både som et utrykk for det personlige og nære, og som et virkemiddel i sin aktivisme og politiske engasjement. Hennes poesi var en sentral del av demonstrasjonene da Benonisen tok seg inn på Olje- og energidepartementet under Fosen-aksjonen. Disse demonstrasjonene viste motstand mot det pågående menneskerettighetsbruddet mot samene på Fosen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook