Veggen

No recent Facebook posts to show

Pauline Boudry / Renate Lorenz, Les Gayrillères, videoinstalla sj on, 2022 . I nstalla sjonsbilde : Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears, Kunstnernes Hus, 2023 . Foto: Annik Wetter.

Plot x Karmaklubb:  Mabell Holand om Skeivhet, synlighet og samhold – med kunsten som lupe
13.2 2024

Hvor Kunstnernes Hus

Tid 17:00-20:00

Koster Gratis

Tirsdag 13. februar inviterer Plot/Oslo i samarbeid med Karmaklubb* til omvisning og samtaleworkshop i utstillingen Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears av kunstnerduoen Pauline Boudry og Renate Lorenz på Kunstnernes Hus.

Arrangementet er gratis for alle mellom 18 og 25 år, men det kreves at du er påmeldt og medlem av Plot/Oslo for å delta. Det er helt gratis å være medlem av Plot/Oslo. Meld deg inn i Plot/Oslo her!

Meld deg på arrangementet her

Dato: 13.02.24

Tidspunkt: 17:00-20:00

Hvor: Kunstnernes Hus

Om arrangementet:

Dere vil møte Mabell Holand og Tine Semb fra Karmaklubb* som vil først ta dere med på en omvisning i utstillingen Walk Silently in the Dark Until Your Feet Become Ears. Kunstnerduoen Pauline Boudry og Renate Lorenz er spesielt kjent for å jobbe med skeivhet, og deres filmer, performance og installasjoner blir vist på kunstinstitusjoner over hele verden. I utstillingen på Kunstnernes Hus er det å være (u)synlig et gjennomgående tema. Verkene tar for seg betydningen av de skeives stemmer, mangfold og identitet som kommer til syne i det offentlige rommet og samtidig hvordan det å være synlig – å bli sett som «annerledes» –kan oppleves vanskelig og skape følelser av å være  utsatt. Mabell og Tine vil også reflektere over egne erfaringer rundt dette.

Etter omvisningen vil Mabell lede en samtaleworkshop som utforsker møtet mellom identitet, kunst og personlige uttrykk. Med utstillingen som bakteppe skal vi utforske hvordan identitet kan danne utgangspunkt for kunstneriske uttrykk, og hva er egentlig skeiv kunst? Vi vet at kunsten ikke går fri fra normene i samfunnet – men hvordan styre forbi dominerende estetiske verdier? Plot ønsker velkommen til et felles tankeeksperiment. I en trygg kontekst skal vi ta samtalen om annerledeshet videre.

Om Mabell Holand:

Mabell Holand (f. 1990;de/dem) er utdannet pedagog, talsperson og poet. Arbeidet deres er drevet av motivasjonen forsamfunnsendring, sentrert rundt *interseksjonelle problemstillinger. De skaper og presenterer kreativt arbeid i en poetisk sjanger, og holder interaktive foredrag og temabaserte workshops. Mabell skriver også på en diktsamling, samtidig som de jobber som tekstforfatter, kunstner og talsperson for ulike sosiopolitiske initiativ.

* Interseksjonalitet er en samfunnsvitenskapelig teori og analytisk rammeverk for å studere hvordan ulike former for makt og forskjellsbehandling samvirker i samfunnet (Wikipedia)

Om Tine Semb og Karmklubb*

Karmaklubb* er en nomadisk skeiv plattform med fokus, på å skape møter og kritisk utforske et mangfold av offentligheter – fra gate- og byrom til museer og størreinstitusjoner. Et eksempel på slike samarbeid er en pågående serie musealeeksperimenter, «Queering the museum», der målet er å utfordre – med en skeiv innfallsvinkel – strukturene denne typen rom eller institusjoner har, og autoritetene de representerer. Disse har til nå blant annet inkludert Nasjonalmuseet, Preus nasjonalt museum for fotografi (utstilling; filmproduksjon; arrangementer; kunst i offentlig rom), KODE Kunstmuseer og komponisthjem, Vigeland museet og Munchmuseet (Tøyen og Lambda). I tillegg har Karmaklubb* jobbet med en rekke små og mellomstore institusjoner, eksempelvis Khartoum Contemporary Art Center, Office for Contemporary Art Norway (OCA), Trøndelag senter for samtidskunst, Kunstnernes Hus, Bergen Kunsthall, Bergen Kjøtt, BIT Teatergarasjen, og DePaul Art Museum i Chicago.

Prosjektets portefølje består av rundt 250 prosjekter, herunder klubbkvelder, panelsamtaler, kunstnerpresentasjoner, kuratoriske prosjekter, filmvisninger, konserter, performance, drag, vinsmakinger og andre gastronomiske herligheter, samt eksisterer som en internasjonal forsknings- og publiseringsplattform: IGWTLIpublishing. Karmaklubb* er en feiring av gode ting, og drives av Tine Semb –kunstner (MFA 2010), redaktør, organisator og mye mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Connect with Facebook